Projects page redesign is in progress - full project info, additional imagery, and more featured work coming soon!


EVIA-Bluffsm.jpg

S|M: BLUFF

Deep green, net zero design office located on a bluff in Santa Maria, CA overlooking agricultural fields and the Pacific ocean. Hillside construction featuring passive design paired with the latest in building technology yields this low profile, low maintenance, low carbon footprint flexible plan creative space. High thermal mass regulates temperature, extensive glazing on both vertical and horizontal planes offers bright, natural lighting, while deep south-facing overhangs shield from glare-inducing direct light. Operable windows bring in fresh air and reduced barriers between indoors and outdoors tie occupants with their natural surrounding for happier, more productive work. The angular design is dynamic and both mimics and delineates the structure from its surroundings. Design in progress.

 
IMG_7710.jpg

F|W: NEXUS

Net-zero community center in a tropical climate for a private subdivision. Features pool, spa, lounge, kitchen, BBQ, lanai, gym, and support spaces. Design in progress.

 
GuestHouse.jpg

V|M: RETREAT

Net-zero guest residence in the tropical climate of Hawaii built into a hill-side for temperature regulation and harmony with the natural landscape of the site. 2,000 SF, 2 bedroom, 2.5 bathroom, featuring a'a, coral, travertine, and basalt stone, extensive glass, teak detailing, and standing seam zinc roof. Design in progress.


 

The following projects were completed for and in partnership with WMAA:

Hopeevia.jpg

M|V: HOPE

9-Unit luxury condominiums in downtown Mountain View, CA featuring below-grade parking garage, large private balconies, expansive natural daylight, unique and generous floor plans, and a central shared courtyard. Construction to begin winter 2019.

 
IMG_7781editsmpurp.jpg

T|T: VILLA

Beautiful Italian villa style custom home in Portola Valley, 6 bedrooms, 6.5 bathrooms, featuring an expansive day-lit basement, 3 car garage, pool and spa, gardens, and greenhouse. Built into the hillside for a low profile and sighted to maintain privacy while taking advantage of sweeping views of adjacent rolling hills. Special care was taken to preserve the natural landscape and existing oak tree grove. Completed 2017.


➢ Practice Areas

  • Custom Residential

  • Multi-Family + Mixed-Use

  • Master Planning

  • Small Commercial

  • Civic / Public

Services

We do things differently at EVIA. Read more about our unique, above-and-beyond services, products, and process here.